Районна прокуратура - Пловдив се самосезира и разпореди проверка по повод

...
Районна прокуратура - Пловдив се самосезира и разпореди проверка по повод
Коментари Харесай

Прокуратурата се самосезира по случая с починалите пациенти в Пловдив |

Районна прокуратура - Пловдив се самосезира и разпореди проверка по мотив гибелта двама пациенти в УМБАЛ " Св. Георги ".  

Скандалният случай стана прочут през вчерашния ден, откакто брачната половинка на единия умрял сподели видео, на което се вижда по какъв начин двамата мъже седят на стълбите, единият с кислородна бутилка, и часове наред чакат да бъдат признати в отделението, в което са пренасочени.

По-рано през днешния ден на ексклузивен брифинг от болничното заведение оповестиха, че инспекцията по изясняване на събитията към момента продължава и не е ясно кои са съответните лица, отговорни да се стигне до тази обстановка.

Според изпълнителния шеф на болничното заведение проф. Карен Джамбазов пациентите не са чакали толкоз дълго, а преместването им се е наложило, защото Инфекциозната клиника е била претъпкана. Персоналът на новата коронавирус конструкция, която е обединяване на Клиниката по токсикология и Отделението по професионални болести, е трябвало да се самоорганизира. Сградата, където е ситуирана зоната за долекуване на пациенти с коронавирус, няма асансьор, по тази причина е трябвало да се съберат хора, които да качат пациентите на ръце.

Кои са и по какъв начин са работили съответните лица - лекари, санитари, медицински сестри, които са взели участие в прехвърлянето на тези заболели, занапред ще се обяснява. В момента се събират се писмените им пояснения. Болницата ще рапортува и на прокуратурата, споделиха на брифинга от управлението.

Случаят в Пловдив е разследване на нереформираната система, само че в този момент не е време за промяна. Така здравният министър Костадин Ангелов разяснява случая с двамата умряли пациенти в Пловдив на днешния постоянен брифинг на щаба за ковид в София.

Образувана е кореспонденция, като инспекцията по нея е предоставена на отдел „ Икономическа полиция “ при Министерство на вътрешните работи - Пловдив. Срокът за привършване на инспекцията е 15 дни.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР